GVB

MoopMobility BV

Maps & Navigation

nl.moopmobility.gvb

Onderweg naar de tramhalte of op bezoek in Amsterdam? Met de GVB app kunt u razendsnel bekijken wanneer de tram, bus, metro, veerpont of nachtbus van GVB vertrek. Via welke route u reist, hoe laat u er bent en waar er omleidingen en acute verstoringen zijn. Ook kunt u ervoor kiezen om een bericht te ontvangen* als er iets met uw favoriete lijn of halte aan de hand is.

De GVB app toont u realtime waar de bus, tram of metro is en laat de actuele vertrektijden zien van de dichtstbijzijnde haltes of van uw voorkeurshalte. Op basis van uw GPS locatie bepaalt de app welke haltes in de buurt liggen. Op uw scherm ziet u in één oogopslag of uw rit op tijd bij de halte vertrekt of dat het voertuig eerder of later wegrijdt.

*Belangrijk: de GVB app is compleet vernieuwd waardoor u opnieuw uw favoriete lijn(en) en haltes dient in te stellen. Om deze in de cloud op te slaan en om een push notificatie te ontvangen bij een omleiding of verstoring dient u een (gratis) account aan te maken.

Wat biedt de GVB app:

- De app biedt een handige reisplanner waarmee u een reisadvies kunt opvragen vanaf uw huidige locatie of vanaf een zelf gekozen adres naar een reisbestemming in Nederland. De reisplanner geeft een advies voor bus, tram, metro, trein, en veerpont. U kunt ook de reis opslaan zodat u de volgende snel kunt plannen.

- In het scherm Vertrektijden van de app kunt u met het vergrootglas vertrektijden zoeken op een haltenaam of lijnnummer van GVB. Of u klikt op het gevouwen kaartje rechtsboven om zo aan de hand van een kaart van de omgeving te zien welke haltes er in de buurt zijn. Geografisch zoeken kan in de hele kaart van Nederland en voor iedere halte wordt getoond welke lijnen er stoppen. Als u vervolgens een lijn kiest, ziet u real time de vertrektijden.

- Met de ster naast de haltenaam kunt u een halte tot favoriet maken. U krijgt dan deze halte standaard in het scherm van Vertrektijden te zien.

- In de app kunt u ook uw lijnen instellen via de zoekfunctie in Vertrektijden. Kies een lijn en daarna een halte en geef met het belletje rechtsboven aan dat u een notificatie wilt ontvangen bij een omleiding of verstoring. Dit kan per lijn, per dag en ook voor een tijdvak ingesteld worden. U dient hiervoor ingelogd te zijn met uw account.

- Nadat u een halte of lijn heeft geselecteerd worden de voertuigen die op deze lijn rijden of op de gekozen halte stoppen, getoond in de kaart. De actuele positie van de voertuigen in de kaart wordt iedere 15 seconden geüpdate. U ziet direct waar de bussen, trams of metro’s zich bevinden.

- Het tabblad Omleidingen toont per bus-, tram of metrolijn de geplande en ongeplande omleidingen en verstoringen. TIP: Meld u aan voor de push notificatie voor uw lijn zodat u deze informatie direct ontvangt als er iets gebeurd op uw route.

- Per geplande reis ziet u naast het blaadje het verschil in kilo’s CO2-uitstoot van reizen met het openbaar vervoer ten opzichte van een gemiddelde auto.gardenscapes
gardenscapes
gardenscapes
guess the logo ultimate quiz
guild of heroes fantasy
guns of glory

Alphabetical

Genres